29 maj, 2006

Klart för VM

Säsongen slutade utan några större överraskningar. En tredjeplats är väl inte direkt ett fiasko men är inte någon större succe heller. När man ser tabellen nu så är det lätt att glömma bort att vi hade en teoretisk chans till scudetton med några omgångar kvar.

Men Juventus gjorde sitt (med hjälp?) och Milan hade ett en stark avslutning och förtjänade enligt mitt tycke att vinna ligan baserat på deras spel. Baserat på deras eventuella mutor av domare etc tycker jag självklart inte det.

Allt tjafs och alla juridiska utredningar i Italiensk fotboll just nu känns trist. Nu får vi se fram mot nästa säsong. Det är visserligen en del frågor kring laget.

Kommer Adriano stanna? Och Veron? Och Pizarro? Veron verkar ha bestämt sig att åka hem till Argentina vilket nog gör att man behåller Pizarro. Adriano... mycket tjafs där också.

Och får vi in Luca Toni? Eller David Trezeguet. Eller Ruud van Nistelrooy.

Luca Toni vore ju självklart en jackpot men även David Trezeguet håller otroligt bra klass vilket han har gjort länge nu. Jag tycker att vi räddar honom från divaklubben. van Nistelrooy har säkert en del kvar att ge, men jag vet inte... Hellre Trezeguet.

Fram tills dess blir det spännande att följa VM där det ju finns en del Inter-spelare med. Även om Veron och Zanetti tyvärr har ställts utanför Argentinas trupp.

En spelare, Marco Materazzi, är med i Italiens trupp vilket ju innebär att hälften av de italienska utespelarna i Inter är med i VM :-)

Inga kommentarer: